Топ 5 на местата в офиса, които забравяме да почистим

В процеса на ежедневно хигиенизиране на офиса, често остават неглижирани няколко места, които са предпочитани от бактериите и микробите. Натрупването на замърсявания върху тези точки постепенно се превръща в причина за създаване на негативно впечатление в посетителите и бизнес партньорите. Ето защо, ние препоръчваме поне два пъти годишно да се прави основно почистване на офис пространството, за да се осигури благоприятна и освежена среда, което от своя страна повишава и качеството на работа.
Нека видим топ 5 на местата, върху които се наслагват опасни замърсявания:

 

Стени

Дори не можете да си представите колко мръсотия се натрупва върху вертикалните повърхности. Прах, отпечатъци от обувки и пръсти, петна – всичко това се запечатва върху латекса и му придава захабен вид. Стените с тапети и текстура, както и интериорните каменни облицовки също се замърсяват с времето и губят първоначалния си облик, затова трябва да бъдат професионално почиствани. Не на последно място, фаянсът в санитарните помещения задължително се нуждае от периодична дезинфекция, за да се предотврати развитието на бактерии.

 

Растения

Естествените растения придават на офис пространството по-уютен и свеж вид, като същевременно с това са фабрика за кислород. Лошата новина е, че листата им събират изключително много прах. Това не само пречи на количеството светлина, което получават и фотосинтезата, но им придава и недобър външен вид. Изкуствените растения, не по-малко от естествените, се нуждаят от периодично почистване, за да се възвърне свежестта им.

 

Щори

Функционален аксесоар към всеки прозорец, щорите са от предметите, които, подобно на растенията, лесно натрупват прах и то в големи количества. Текстилни или метални, щорите непременно трябва да се освежават няколко пъти годишно, за да се поддържат в добър вид и освен това да се предотврати разпространението на прах в офиса при употребата им.

 

Мебели

Офис столовете и диваните също са сред предметите, които заслужават нашето внимание, тъй като ежедневната им употреба води до замърсяване на тапицерията и натрупване на микроби и акари. Освен това, по колелата на столовете с времето полепва прах и мръсотия, които е необходимо да бъдат отстранявани периодично.

 

Малките детайли

Дръжки на врати, ключове за осветление, картини и первази са сред частите от офис интериора, на които се обръща най-малко внимание при ежедневно почистване. Всички те натрупват отпечатъци от пръсти и микроби, които остават незабележими в забързания ритъм на ежедневната работа и рядко се замисляме, че пипаме бравата и ключа за осветлението и след това своето лице или храна. Именно поради тази причина е добре тези части на офиса редовно да се почистват и дезинфекцират.
Несъмнено, чистото и приветливо офис пространство спомага за по-добра и позитивна работна среда и по-високи нива на продуктивност. Ако смятате, че тези ползи са от значение за вашия офис, свържете се с нас, за да получите специална оферта за абонаментно почистване или основно почистване.

Оценете тази страница