Съвети за почистването на прозорци

Как да почистим прозорците вкъщи като професионална фирма за почистване?

Не скоро, но все пак идва есента, когато дъждовете и прахолякът в града ще ни подсетят за почистване на прозорците. За да блеснат отново, прозорците ни имат нужда или от услугите на фирма за професионално почистване.

Ако нямате бюджет за професионалисти, можете сами да свършите тази работа, но трябва да сте подготвени, за да изглеждат все едно у дома или в офиса ви е идвала фирма за почистване.

Първо е добре да се снабдите с нужното оборудване за измиване на прозорци. Най-добре да купите качествена стока, за да не ви излезе скъпо. ЛУКС предоставя услугата професионално почистване на прозорци и витрини повече от 20 години, така че можем да ви предложим всички тези продукти с необходимото качество.
Необходими са ви:

  • Мече за прозорци
  • Перо за прозорци и резервна гума за перо (консуматив)
  • Нож за прозорци
  • Миркофибърни кърпи за прозорци
  • Кофа (в която да може да влиза мечето)

 

Стъпки при почистване на прозорци

Първо се измива дограмата с разтворен препарат във вода, след това с мечето се разтърква стъклото. Ако има по-големи замърсявания, с ножчето се изстъргват внимателно. Работата с перото изисква най-големия професионализъм – започва се отгоре надолу, за да се стича препаратът. Професионалните „витринаджии“ работят със специфични кръгови движения, но ако искате да ги научите, ще трябва да се обърнете към такъв професионалист.

Ако решите да отделите бюджет за измиване на прозорци, фирмите в София предлагат цени между 2 и 5 лева на квадратен метър, в зависимост от услугата. Това важи за еднократно измиване. Ако държите прозорците ви винаги да блестят, или имате офис в прашен град, може да сключите договор с абонамент, така цената е тотално различна.

Един от плюсовете да се обърнете към фирма за почистване на прозорци е, че след едно качествено измиване, при което целите стъкла се изстъргват с нож, дълго време няма да виждате стъклото. Каналите на дограмата също се почистват. И не на последно място, времето за измиване на прозорците от фирма за почистване е значително по-малко от това, което вие ще отделите.

Със сигурност, обаче, след ремонт или монтаж на дограма, е най-добре да извикате професионалистите в почистването на прозорци. Това е по-скъпо измиване на прозорците на вашия обект. За сметка на това услугата включва освен всичко изброено по-горе – прах по дограми, канали, мече, нож и перо, и старателно премахване на строителните лепенки по дограмата и остатъците от латекс по профилите – нещо, с което вие не искате да се занимавате, повярвайте ни.

Оценете тази страница