4 златни съвета как да превърнеш пролетното почистване в детска игра

Споменаването на думата „пролетно почистване“ събужда негативни емоции във всяка една домакиня. Този процес е свързан с редица дейности, които засягат всеки един сантиметър от дома и това неминуемо утежнява и усложнява цялостната картинка. Въпреки всичко пролетното почистване е изключително важно, особено имайки предвид натрупалата се мръсотия от изминалите зимни месеци. Вечно затворените прозорци, липсата на чист въздух, наличието на много сняг и кал навън, са пагубни за доброто състояние на вашия дом.

Взимайки под внимание всички изложени негативи и многото часове, които ще ви отнеме пролетното почистване, е изключително важно да се заредите с много търпение, настроение и силна музика. Всичко това би ви помогнало за създаването на положителна нагласа, чрез която почистването изобщо няма да бъде тежка задача, а включвайки и цялото семейство в нея ще я направи изключително забавна.

 

Четири златни съвета за превръщане на пролетното почистване в детска игра

За улесняване на процеса по пролетно почистване ние можем да ви предложим следните няколко съвета, които освен всичко останало ще спомогнат и за правилната организация на всички дейности около хигиенизирането на вашия дом.

 

Изготвяне на чек-лист

Като първи съвет може да се посочи изготвянето на чек-лист, с помощта на който ще набележите ключовите места за почистване и ще избегнете възможността да пропуснете нещо. Имайки предвид, че този тип почистване обхваща абсолютно всички части на вашия дом, е възможно да се изпуснат някои ключови елемента, които в последствия да омаловажат вашия труд. Като пример може да се посочи това, че в някои случаи се пропуска бърсането на прах на някое по-специфично място, което постепенно започва да замърсява вече изчистените такива. Всички знаем, че след такова пролетно почистване е изключително трудно да се създаде каквато и да било нагласа за ново изчистване и именно поради този факт е хубаво да се изготвят тези чек-листове.

 

Създаване на бизнес стратегия

На второ място е важно да си създадете добра почистваща стратегия. В нея е необходимо да наблегнете на последователността на всички дейности. Като най-изпитан и работещ метод може да се посочи стратегията „разделяй и владей“. В нея става дума за разделяне на основните помещения в дома и почистването да се осъществява във всяка стая поотделно, т.е. ако изберете да чистите първо кухненския плот, то е най-ефективно да обърнете внимание и на всички останали части на кухнята, и чак след това да преминете към дневната.

 

Осигуряване на хигиенни материали

На трето място е важно да си набавите целия арсенал от почистващи препарати и инструменти. С тяхна помощ цялостният процес ще бъде в пъти по-бърз и лесен. Основните приятели при почистването на всяка една домакиня са:

  • Ръкавици;
  • Почистващи препарати;
  • Микрофибърни кърпи;
  • Моп за почистване на под;
  • Чували за боклук
  • Хартиени и попивателни кърпи.

Разбира се целият набор от тези средства можете да намерите и при нас, защото като почистваща фирма ние се стремим да обхващаме целия цикъл от самото почистване до хигиенните материали, с което то се извършва.

 

Наградата на домакинята

На последно място, но не и по важност, всяка уважаваща себе си домакиня обича, а също така и заслужава да награди себе си за положените усилия. Излезте навън с приятелки или пък си останете вкъщи с хубава книга или интересен филм.

За завършек на нашата статия можем категорично да заявим, че цялата суматоха от пролетното почистване е изключително натоварваща за цялото семейство. Поради този факт ние от ЛУКС КЛИНИНГ ТИЙМ предлагаме на вашето внимание дълъг лист от услуги, които частично или изцяло да елиминират досадната дейност наречена „пролетно почистване“.

Научете повече за нашата почистваща фирма.

Оценете тази страница