Как да се справя с косми и миризми от домашни любимци

Нашите космати приятели носят безгранична радост и топлина в живота ни. Не е тайна обаче, че наред с любовта могат да донесат и порядъчна бъркотия. От косми до случайни злополуки, поддържането на чист дом без миризми изисква малко повече усилия от собствениците на домашни любимци. В тази статия ще споделим експертни съвети, за да ви помогнем да поддържате вашето пространство свежо, подредено и хигиенично.

Справяне с космите на домашни любимци

Справянето с космите може да бъде безкрайна битка. Ето някои основни стратегии за предпазване на вашите килими и мебели от косми от домашни любимци:

Редовно почистване с прахосмукачка

Направете прахосмукачката редовна част от вашето рутинно почистване. Съсредоточете се не само върху килимите, но и върху тапицерията, завесите и други меки мебели, където косми от домашни любимци може да се натрупват.

Оптимални техники за вакуумиране

Почистете вашите килими с прахосмукачка с дълги, припокриващи се движения, осигурявайки цялостно покритие. От решаващо значение е да изпразвате вакуумната торба, за да поддържате оптимална мощност на засмукване.

Измийте вещите на вашия домашен любимец

Изберете легла и одеяла за домашни любимци, които могат да се перат. Редовното миене на тези предмети предотвратява натрупването на косми върху килими и мебели.

Подстригване

Подстригвайте редовно вашите домашни любимци, за да сведете до минимум линеенето. Четкането им на открито или в лесна за почистване зона може значително да намали натрупването на косми във вашия дом.

Третиране на петна от домашни любимци

Инцидентите са неизбежни, но е важно да знаете как да се справите с тях. Ето как ефективно да се справите с обичайните петна от домашни любимци:

Петна от урина

Действайте бързо. Внимателно попийте петното, вместо да търкате. Нанесете ензимен почистващ препарат, за да разградите съединенията, причиняващи миризма, предотвратявайки обезцветяването.

Петна от изпражнения

Бъдете внимателни, като се уверите, че спазвате необходимите мерки за безопасност. Внимателно попийте петното и използвайте почистващ препарат за ефективно отстраняване.

Петна от повръщане

Бързото действие е жизненоважно. Ако не се почисти правилно и своевременно, повръщането може да причини редица проблеми за вашите подове. Неговият киселинен характер може да обезцвети вашите килими и да съдържа частици храна, които привличат насекоми или предизвикват растежа на мухъл, както и да остави неприятни миризми, от които нямате търпение да се отървете. Попийте петното и използвайте почистващ препарат, за да предотвратите обезцветяването и да се справите с проблемите с миризмата.

Кал и мръсотия

Има ли следи  от кал или мръсотия, водещи от входната врата до леглото на вашето куче? Много от нас разбират този проблем. Независимо дали става въпрос за нашите деца, ние самите или нашите домашни любимци, калта и мръсотията понякога се озовават върху килимите.

Тези видове петна могат да влошат износването и разкъсването на килими, което прави изключително важно внимателно да отстраните калта или мръсотията, полепнали в тях. Особено при светли килими обезцветяването, причинено от този тип замърсяване, също може да бъде истински проблем. Внимателно отстранете излишната мръсотия, след което използвайте подходящ почистващ разтвор, за да предотвратите повреда на влакната и обезцветяване.

Справяне с миризмите

Продължителните миризми са неприятен проблем, но те могат да бъдат отстранени:

Ензимни почистващи препарати

Тези специализирани решения се справят отлично с разграждането на причиняващите миризма съединения. Винаги следвайте инструкциите на производителя за най-добри резултати.

Сода за хляб

Лесно достъпен естествен абсорбатор на миризми. Поръсете върху защитените зони, оставете да престои и след това почистете старателно с прахосмукачка.

Поддържане на свеж дом

За да поддържате дома си свеж помислете за следните практики:

Проветрете дома си

Когато времето позволява, отворите прозорците и вратите, за да улесните циркулацията на въздуха. Вентилаторите също могат да бъдат подходящи за увеличаване на въздушния поток.

Пречистватели на въздуха

Помислете дали да не използвате пречиствател на въздуха с филтър, за да намалите миризмите от домашни любимци във въздуха.

Като включите тези експертни съвети в рутинното си почистване, можете да премахнете космите, петната и миризмите от домашни любимци във вашия дом. Въпреки това, за по-трудни ситуации или цялостно почистване, помислете да се свържете с професионалисти като ЛУКС КЛИНИНГ ТИЙМ. Със своите екологични продукти и богат опит, ние можем да почистим дори най-упоритите петна, като гарантираме, че вашият дом остава чист и свеж.

Оценете тази страница